Vastse-Kuuste saab oma turu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastse-Kuuste turuhoone valmib eestimaisest puitmaterjalist.
Vastse-Kuuste turuhoone valmib eestimaisest puitmaterjalist. Foto: Kersti Rammo

Põhja-Põlvamaal asuvas Vastse-Kuuste alevikus kostab kuni laupäevani hoolsat saagimist ja haamritega kopsimist. Kuid laupäeval on kõik valmis ning uhiuus laadapaviljon kauplejatele avatud.


Kohalik naisteklubi on Vaste-Kuustes juba 10 aastat korraldanud kevadlaata ning idee püsiva kauplemiskoha rajamiseks tuligi neilt, kinnitas Vastse-Kuuste vallavanem Lennart Liba. Vald otsustas ettevõtlike naiste soovile vastu tulla ning suvel alustas õpilasmalev ligi 48-ruutmeetrise müügipaviljoni ehitamist. Praegu on ebjektil valla töömees ja abilised.



Vallajuhi sõnul on palkidest-laudadest valmiv müügipunkt mõeldud eelkõige kohalikule vallarahvale. «Kui kellelgi koduses majapidamises midagi üle jääb, on ta oodatud lahkesti oma toodangut ka teistele inimestele pakkuma,» märkis Liba, andes mõista, et eelistab avataval turul näha rohkem kodumaist talukaupa.



Korraga mahub lettide taha kauplema kuni 14 inimest. Tasu paviljoni kasutamise eest maksma ei pea.



Turu avab vald pidulikult 19. septembril kell 10. Siis on juba kohal ka kaubapakkujad ning proovida saab ka laadasuppi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles