Volkonski raamat ilmus ka elektroonilisel kujul

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Volkonski värske raamat on müügil ka elektroonilises versioonis.
Peeter Volkonski värske raamat on müügil ka elektroonilises versioonis. Foto: Karli Saul

Menu kirjastus lasi välja elektroonilise raamatu, milleks on Peeter Volkonski teos «ISBN: 978-9985-9980-6-9».


«Usume, et kogu kirjastusturg hakkab varem või hiljem vältimatult sinna poole liikuma, vaadakem kas või välisturge,» ütles Janari Lage Menu kirjastusest. «E-raamat on päris raamatust odavam, vaid 100 krooni paberraamatu 190-kroonise poehinna vastu.»

E-raamat kujutab endast pdf-faili, mille lugemiseks on vaja arvutit või spetsiaalset e-raamatute lugemise seadet, nn e-book readerit. Viimane on e-raamatute lugemiseks arvutist mugavam, kuid Eestis on need seadmed veel vähe levinud. Kuna Volkonski raamatu vahel on ka plaat kontserdisalvestustega, saab e-raamatu ostja need mp3-helifailina.

E-raamatu ostja peab tellimisvormi sisestama oma e-posti aadressi ning pärast arve tasumist on tal 12 tundi aega failid alla laadida. Lage sõnul on elektrooniline raamat hea võimalus teost tutvustada.

«Piraatlust me ei karda ja sellega ongi mõttetu võidelda,» ütles Lage. «Asi võiks toimida nii nagu muusikaäris: kuulaja tõmbab alla madala kvaliteediga mp3-faili ja kui see meeldib, ostab hiljem plaadi. Võib-olla hakkame tulevikus raamatuid elektrooniliselt peatükkide kaupa müüma, just nagu muusikas. Miks ma pean ostma terve plaadi, kui mulle meeldivad vaid paar-kolm lugu?»

Esimese e-raamatuga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles