Korteriga tööle meelitatud õpetajaid ähvardab väljatõstmine

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Anija vald pani oksjonile teenekate õpetajate korterid, mis varem anti pedagoogidele lubadusega, et oma kuludega remonditud eluasemed on võimalik erastada.


Kehra gümnaasiumis 13 aastat matemaatikat õpetanud Julia Hotijenko ja 10 aastat tantsu õpetanud Heret Ameljušenko läksid omal ajal kooli tööle toonase koolidirektori Olav Eensalu kutsel, kes pakkus noortele naistele präänikuks ka korterit, kirjutas Õhtuleht.

Poollagunenud eluasemeid vastu võtma julgustasid noori õpetajaid koolijuhi sõnad: «Kõik, mida siin teete, teete enda jaoks. Töötate koolis 10 aastat ja korter on teie!»

2002. aastal sai Res Publica ridades kandideerinud Eensalust ühinenud Kehra linna ja Anija valla vallavanem ning tema varasemad lubadused hakkasid murenema.

«Ühinenud Anija vald tegi ühepoolselt uue hinnaga uue üürilepingu, millele ma alla ei kirjutanud,» räägib Ameljušenko esimesest ootamatust pöördest ning lisas, et jutt erastamisvõimalusest oli vallajuhtidel sootuks ununenud.

Nüüd on vald Hotjenko kodu oksjonile pannud ning õpetaja sõnul ei ole tal võimalik välja käia isegi 16 000 krooni, et oksjonil osaleda, rääkimata alghinnast 150 000 krooni.

«Õpetajatele võidi aastaid tagasi neid kortereid tõesti lubada, kuid selleks, et see lubadus ka kehtiks, oleks pidanud selle vormistama volikogu otsusena,» teatab Anija abivallavanem Valeri Jõgioja ning lisab, et valla vara ei saa ära kinkida lihtsalt sellepärast, et tegemist on õpetajatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles