Ameerika toidulaud tõi staarkokale kananaha ihule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Oliver
Jamie Oliver Foto: UK Press / Scanpix

Briti telekokk Jamie Oliver oskab anda head nõu ning teda ei löö verest välja miski, mis toiduga seotud. Ometi pani maailma kõige rasvasemaks riigiks peetav Ameerika isegi teda proovile.


Ameerika kulinaarsetest rännakutest raamatu ilmutanud superkokk külastas muu hulgas ka Lääne-Virginias asuvat Huntingtoni, mida kutsutakse Ameerika kõige ebatervislikumaks linnaks.



Oliveri sõnul avas see külaskäik ta silmad, sest inimeste toitumisharjumusi nähes tõusid tal karvad käe peal püsti, vahendab Sky News.



Oma telesaate jaoks uusi osasid vändates kohtus Oliver mitmete kohalike peredega, kelle suhtumist toidusse ta saates muuta püüab.



«Nad ei ole lollid, nad ei ole ignorandid, nad lihtsalt ei ole mitte kunagi ühtegi toitu algusest peale ise valmistanud,» on britt hämmeldunud.



Ta selgitab, et sealsed elanikud on täielikult suurte korporatsioonide käpa all, kes nende toidulauda kontrollivad. Suurfirmad toodavad valmistoitu ning müüvad selle elanikele tagasi.



Jamie toob näite, et kuigi piirkonnas tegeldakse üllatavalt palju põllumajandusega, on värsket toorainet keeruline leida.



Nutikas superkokk jääb Huntingtoni kolmeks kuuks ja üritab selle aja jooksul kõike muuta - alates koolisööklatest kuni supermarketiteni.



Ühe sealse koolitüdruku sõnul on nende koolisöökla põhitoiduks praegu hamburgerid,

hot
dog

'id ja rasvaküpsised (

funnelcake

).






Kommentaarid
Copy
Tagasi üles