Saku õlletehas: Pilsneriga ei sobi tähistada Eesti riigile tähtsaid sündmusi

Kaire Uusen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku Õlletehas.
Saku Õlletehas. Foto: CISSE NOORMETS

ASi Saku Õlletehas juhatuse esimehe Ireneusz Smaga sõnul tuleks Eesti riigile olulised tähtpäevad siduda rangelt ainult kvaliteetmarkidega, mitte säästukategooria õllega.

«Sidumine riigile olulist tähtpäeva õlleturu kõige odavama kategooria margiga diskrediteerib nii seda tähtpäeva kui kodumaist joogitööstust tervikuna,» teatas Smaga pressiteates.

Vabariigi Põhiseaduse aastapäeva tähistamisel ei ole Smaga sõnul mõtet humala hinna pealt kokku hoida, vaid anda oma parim.

«Leian, et Eesti riigile olulised tähtpäevad on hea tuua inimestele lähemale ning erinevates Euroopa riikides, kus on tugevad veini- ja õllepruulimise traditsioonid, on riiklikud tähtpäevad seotud õlle- või veinimarkidega. Eesti on kindlasti kunstlikult tundlik selle osas,» märkis Smaga.

«Kuid Eesti vanima õlletehase ning õlleturu liiderettevõtte juhina soovitaksin riiklikke ja rahvuslikke sündmuseid ja tähtpäevi siduda rangelt ainult kvaliteetmarkidega. Pilsner on õlleturul säästukategooria õlu, mille peamiseks tugevuseks tema odav hind ning mida rahvas hüüab pilkuks.»

Rahvuslikuks uhkuseks, mida teatakse, tuntakse ja palavalt armastatakse ka väljaspool Eestit, on Smaga sõnul ikka kvaliteetmargid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles