Veolia üritas linnalt küsimata prügihinda tõsta

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügiveofirma kavandas linnaga kooskõlastamata hinnatõusu.
Prügiveofirma kavandas linnaga kooskõlastamata hinnatõusu. Foto: Andres Ehreinpreis

Veolia Keskkonnateenused rikkus Tartu linnavalitsusega sõlmitud lepingut, teatades oma kolme teeninduspiirkonna elanikele 1. oktoobril saabuvast hinnatõusust, mida tegelikult ei tule.


Tartu keskkonnateenistuse juhataja Ülle Maueri sõnul kavandas Veolia protsentuaalselt kopsakamat kallinemist suurte konteinerite tühjendusele. Näiteks 4,5-kuupmeetrise prügikasti tühjendamise hind pidanuks kerkima 787 kroonilt 861 kroonile, 140-liitrise hind aga 47 kroonilt 49,5 kroonile.



Kooskõlastamata teated


Linnavalitsuse läkitatud pressiteates nimetas abilinnapea Margus Hanson hämmastavaks, et prügiveofirma linnaga kooskõlastamata hinnatõusu kavandas ning sellekohased teatedki mitme nädala eest Ülejõe, Raadi, Annelinna, Ropka ja Variku elanikele laiali saatis.



«Linnavalitsuse ja prügiveofirma vahel sõlmitud leping näeb ette hinnamuutuste eelneva kooskõlastamise,» märkis Hanson.



Veolia Keskkonnateenuste lõunaregiooni juhataja Kalle Voogla ütles, et tühjendushindu tõstma sunnib ladestuskulude kasv.



«Ladestushind muutus seoses prügilate sulgemisega ja prügi Tormasse vedamisega, sest Aardlapalus tuleb ümberlaadimise ja transpordi kulu juurde,» rääkis Voogla. Samas nentis Voogla, et Torma prügila pole ladestushinda tõstnud.



Hinnatõus lükkub edasi


Voogla kinnitusel asub Veolia Tartu linnavalitsusega läbi rääkima, kuid 1. oktoobrist kavandatud hinnatõusu kindlasti ei tule. Ta pidas võimalikuks, et see lükatakse  uue aasta algusse, kui jäätmevedu kallineb nagunii riikliku saastetasu tõusu võrra.



«Meil on linnaga erinevad seisukohad, aga neid on vara kommenteerida, sest me pole saanud omavahel kokku istuda ja aru pidada,» ütles Voogla. Ka Margus Hanson viitas hinnatõusu võimalikkusest rääkides 2010. aasta algusele.



«Loomulikult peab iga hinnatõus olema piisavalt põhjendatud,» rõhutas Hanson. «Praegu oleme seisukohal, et hindade tõstmine selles valdkonnas ei tohiks kõne alla tulla enne järgmise aasta algust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles