Eesti eakad on töökaimad maailmas

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa praegusi pensionäre võiks veel töötada.
Osa praegusi pensionäre võiks veel töötada. Foto: Peeter Langovits

Millise tööturunäitaja poolest kuulub Eesti maailma tippu, paiknedes edetabelis Jaapani ja USA vahel? See on töötavate inimeste osakaal 55–64 aasta vanuste elanike seas.

Septembri alguses võttis maailma majandusfoorum vastu mahuka dokumendi soovituslikest meetmetest, mida riigid ja tööandjad peaksid rakendama toimetulekuks vananevas maailmas, kirjutas Alo Lõhmus tänases Postimehes.

Kõige tähtsama meetmena toonitati vajadust suurendada eakate inimeste ja pensionieelikute tööhõivet.

«Vanematele kohortidele töö pakkumine ja liikumine eluaegse tööhõive, aktiivse vananemise suunas eeldab muutusi riiklikus poliitikas, äripraktikas ning inimeste isiklikus käitumises,» õpetatakse dokumendis. «Paljude jaoks on tänapäeval tulemuslik töö võimalik ja ihaldatav isegi 70. eluaastates.»

Eurostati andmetel kuulub Eesti vanemaealiste inimeste tööhõive poolest juba praegu maailma tippu. 55-64-aastastest oli mullu meil ametis 62,4 protsenti. 2004. oli see 52,4 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles