Enne intervjuud helistamine võib maksta võimaliku töökoha

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõtlematu telefonikõne tööpakkujale võib maksta võimaliku töökoha.
Mõtlematu telefonikõne tööpakkujale võib maksta võimaliku töökoha. Foto: Caro / Scanpix

Tööotsijatele on arvatavasti tuttav nõuanne helistada aktiivsuse ja huvi näitamiseks tööd pakkuvasse firmasse juba enne intervjuud. Osa eksperte arvab aga, et selline helistamine võib maksta võimaliku töökoha.

Põhjamaades tegutseva personalifirma Cultivator juht Kristian Knudsen ütles

E24.no`le

, et 70-l kuni 80-l protsendil juhtudest mõjub selline telefonikõne pigem negatiivselt ja inimene, kes helistab lihtsalt selleks, et helistada, teeb endale tõelise karuteene.

Sarnased olid ka teise personalifirma Karrierehuset tegevjuhi Linda Trandum Terjeseni kogemused.

«Hiljuti oli meil kuulutus, millele vastas 150 tööotsijat, neist 50-60 helistas. Kui sa sellises konkurentsis kõne teed ja pole kindel, mida küsida tahad, või küsid midagi, mis on kuulutuses kirjas, näitad, et sa pole kuigi hästi valmistunud,» rääkis Terjesen.

Ta lisas, et helistamine pole siiski keelatud, kuid siis tuleb enne järele mõelda.

«Üks võimalus oleks küsida asju, mida kuulutuses kirjas pole. Näiteks, milline õhkkond firmas valitseb ja millised inimesed seal töötavad,» õpetas Terjesen.

Samas hoiatas ta palganumbri küsimise eest. «Mõned siiski teevad seda, kuid selle tulemuseks on pikk punane kriips sinu nime kõrval, sest motivatsiooni aluseks ei tohiks olla ainult palk,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles