Kalev ootab Evelin Ilveselt kommijutu pärast vabandust

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesikäpa kommid.
Mesikäpa kommid. Foto: Sille Annuk.

Vastuseks laupäeval Postimehe Arteris ilmunud presidendiproua Evelin Ilvese sõjakuulutusele Kalevi kommidele pöördub maiustustetootja tema poole palvega oma töötajate ees vabandada ja ise vabrikut külastada.

Kalevi töötajate nimel Evelin Ilvese poole pöördudes avaldavad juhatuse esimees Mait Nilsen ja ametiühingu usaldusisik Tiiu Märtson muuhulgas imestust, miks ta Kalevi töötajaid «kummalisteks inimesteks» nimetab.



Samuti väljendavad nad veendumust, et Kalevi tooted on kvaliteetsed ja vastavad ELi toiduohutuse nõuetele.

Järgneb Kalev Chocolate Factory töötajate avalik pöördumine:

Lugupeetud proua Evelin Ilves

Pöördume Teie poole seoses Teie poolt viimastel päevadel tehtud avaldustega trükiajakirjanduses ja televisioonis. Need puudutavad Kalevi šokolaadivabrikut, meie toodete kvaliteeti ja seal töötavaid inimesi. Me ei tea, mis on olnud Teie avalduste motiivideks, kuid neis esitatud väited on ühekülgsed ja jahmatavad oma äärmuslikkuses.

Oleme aru saanud, et presidendiproua funktsioonid ei ole meie riigis täpselt määratletud. Sellest hoolimata tundub, et kodanikud ootavad Teilt eelkõige arvamuste kujundamist, väärtuste kaitset ja toetamist. Seekord juhtus aga paraku nii, et Teie tegevus tõi kaasa suure segaduse ja hulgaliselt negatiivseid emotsioone. Meie töötajaid solvas eriti mõte, mida väidetavalt tavatsete oma tütrele maiustusteleti juures öelda: «See on kummaliste inimeste toodetud kräpp...»

Kalevis töötavad inimesed on oma ala professionaalid ja muus osas mitte millegi poolest tavainimestest erinevad. Samuti on Kalevi tooted kvaliteetsed ja vastavad kõigile Euroopa Liidu toiduohutuse nõuetele.

Kalevi töötajaskonna nimel ootame Teilt avalikku selgitust ja vabandust. Kui Teid on vääriti mõistetud, siis palume selgitada, kes ja mille osas on valesid järeldusi teinud. Samuti olete esimesel võimalusel oodatud külastama Kalevi magusatootmist Põrguväljal, 20-minutilise autosõidu kaugusel Kadriorust. Külaskäigul loodame veenda Teid Kalevi tootmise kvaliteedis ja hea eestimaise kommi erinevuses Teie poolt nimetatud «kräpist». Taustainfoks: Kalevi Põrguvälja tehas on kaasaegseim šokolaaditööstus siinses piirkonnas. Kalevi ettevõtted annavad tööd rohkem kui 500-le inimesele, ettevõte maksis möödunud aastal riigile erinevaid makse üle 41 miljoni krooni.

Jääme ootama Teie samme tekkinud olukorra parandamiseks ja visiiti Kalevi tootmishoonesse, mida muuhulgas külastavad igakuiselt kümned ekskursioonid lasteaialastest suursaatkondade ja Eesti Vabariigi ametlike väliskülalisteni välja.

AS Kalev Chocolate Factory töötajate nimel

Mait Nilson, juhatuse esimees

Tiiu Märtson, aü peausaldusisik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles