Arrak: mina peatan sissemaksed pensionisambasse

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusteadlane Andres Arrak.
Majandusteadlane Andres Arrak. Foto: Teet Suur/ Virumaa Teataja

Majandusteadlane Andres Arrak ütles KUKU raadio «Äratajale» antud intervjuus, et otsustas pensionisamba maksed peatada ja soovitas ka teistel asja tõsiselt kaaluda.

Pärast mitmeid arvutusi ja inflatsiooni arvestamist leidis Arrak, et seitsmeaastase kogumise järel on praegu tema sambas kolmandiku võrra vähem raha, kui on sinna maksnud.

Tema sõnul on pensioniraha praegu inimeste kontrolli alt väljas ja kui maailma majanduses midagi halba juhtub, siis on üsna tõenäoline, et säästud haihtuvad.

Lisaks märkis majandusteadlane, et tänane finantsmaailm on nii segane, et sõltumatut finantsnõu on pea võimatu saada - alati on tehingutesse segatud erinevad huvigrupid.

Arraku arvates oleks nii Eestis kui ka mujal maailmas tarvis pankadest sõltumatuid finantsspetsialiste, kes õpetaksid inimesi, kuidas oma rahast hoolida.

Intervjuu lõpus tuli juttu ka Eesti majandusolukorrast. Arraku sõnul on Eesti ainus lootus, et Eesti partneritel hakkab paremini minema. Viimased signaalid on seda ka näidanud, mis süvendab usku, et ka Eesti olukord siiski paraneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles