Kliente petnud Mari Aid sai kohtuliku karistuse

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna, 2. oktoobril määras Harju maakohus 128 kliendilt olematu kauba eest raha võtnud Mari Aidile tingimisi vangistuse ning mõistis temalt välja üle 280 000 krooni.


23-aastane Mari Aid tunnistati süüdi kelmuses, mis on toime pandud avalikkuse poole pöördudes. Suurim summa, mis Mari Aid ühelt kliendilt välja pettis, ulatus 22 155 kroonini.

Kohus mõistis Aidile karistuseks kaks aastat ja kuus kuud vangistust, mida vähendati lühimenetluse tõttu kolmandiku võrra, mõistes karistuseks aasta ja kaheksa kuud vangistust. Et karistuse hulka loeti ka eelvangistuses viibitud aeg 9. maist 2008 kuni 9. oktoobrini 2008, jäi ära kandmata karistuseks aasta ja kaks kuud ning 29 päeva vangistust.

Ära kandmata karistust kannab Aid tingimisi 18-kuulise katseajaga, jäädes selleks ajaks kriminaalhooldaja järelevalve alla.

Mari Aidile kuuluv Trendshop OÜ alustas Tsiigu veebipoena tegevust 2007. aastal. Aadressil www.tsiigu.ee müüs firma esialgu lastekaupu, küsides tellijatelt 100-protsendilist ettemaksu.

Novembris 2007 hakkas aga Tarbija24.ee kaebusteraamatusse kogunema enneolematult palju petetud klientide postitusi. Selgus, et paljud polnud kaupa kätte saanud ka mitu kuud pärast ettemaksu tasumist, samuti polnud neile tagastatud kauba eest tasutud raha.

Vaatamata sellele avas firma 2007. aasta detsembris Viljandis kaupluse ning uue aasta jaanuaris ka uue veebipoe aadressil www.sheldwelt.com, kust võis leida mööblit, köögitarvikuid, kodutekstiile, tehnikat, arvuteid, maiustusi, lapsevankreid, turvahälle, mänguasju, ehteid, spordiriideid- ja vahendeid jms.

7. märtsil 2008 kuulutati Mari Aid kelmuses kahtlustatavaks, kuid esialgu jätkas veebikauplus tegutsemist ka pärast kriminaalmenetluse algust, kuni veebileht politsei palvel suleti.

Edasi jätkas Aid libamüüki erinevate foorumite kaudu ning prokurör leidis, et kelmuste tõkestamiseks on mõistlik ta vahistada. Kohus võttis Aidi mullu 9. mail vahi alla, kuid 9. oktoobril pääses ta süüdistaja otsusel taas vabadusse.

Loe samal teemal:

Lõplik kahtlustus: Mari Aid tekitas pea 300 000 krooni kahju

Kriminaaluurimise all olev Trendshop OÜ avas uue veebipoe

Tsiigu e-pood jätab noored emad tellitud kaubata

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles