Eesti kauplustes leidub ikka kõlbmatuid helkureid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõuetele mittevastavad helkurid.
Nõuetele mittevastavad helkurid. Foto: Tarbijakaitseamet

Igal aastal kontrollivad tarbijakaitse ja maanteeamet Eesti kauplustes müüdavate helkurite peegeldusomadusi, tänavu läks testimisele neli helkurikomplekti ja kolm neist ei vastanud nõuetele.

Kõikide nõuetele mittevastavate helkurite maaletooja oli OÜ Fenar ja müügil olid need Bauhofi ja Selveri kauplustes. Praegu neid helkureid müüa ei tohi ning juba müüdud helkurid tuleb ostjatelt tagasi korjata ja raha tagasi maksta.

Tarbijakaitseameti peadirektori Andres Sooniste selgitas, et helkur, mille peegeldusomadused ei vasta nõuetele, jääb autojuhile kaugelt märkamatuks ja otsasõidu vältimiseks ei pruugi jääda piisavalt aega.

«Helkur kui odavaim elukindlustus võib osutuda lihtsalt petlikuks miraažiks,» nentis Sooniste.

Ta lisas, et kaupmehed peaksid mõistma, et nii-öelda libahelkureid müües on nende vastutus suur, sest nad seavad oma kliendid eluohtlikku olukorda.

Helkurite märgistusel peab olema tootenimetus, tootja, CE- märgis ja viide standardile EN 13356: 2001. Lisaks peab pakendiga kaasas olema eestikeelne kasutusjuhend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles