Tartu Kaubamaja keelas Riisalu, Gräzini ja homod vaateaknal

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kaubamaja
Tartu Kaubamaja Foto: Margus Ansu

Tartu Kaubamaja pidas vaateakna kujundanud kunstniku tööd liialt poliitiliseks, mistõttu keelas selle näitamise rahvale ja lasi selle eile maha võtta.

Kui Tartu kunstnik Fideelia-Signe Roots kaubamaja turundusjuhilt teada sai, et tema kujundatud vaateaken on poliitilise sõnumiga ega sobi kokku kaubamaja imidži ja arenguga, oli ta šokeeritud, kirjutab Äripäev.



Roots kujundas geiabielude ja lapsendamise temaatikast inspireeritud vaateakent neli päeva ja nägi koos abikaasaga selle ülespanekul suurt vaeva.



Roots kirjeldas, et esimesel aknal olid isa ja tütar ning tekst, mis rääkis sellest, kuidas ta nägi lapsena unenägu, et tal on kaks ema.



Teisel vaateaknal oli inglitiibadega laps, käes laste pumppüss, ja ta tulistas teletupse, kellele olid Aivar Riisalu ja Igor Gräzini näod ette pandud —põhjuseks see, et need poliitikud on avalikult öelnud, et on homoabielude vastu.



Tartu Kaubamaja turundusjuht Inara Laan selgitas, et tema arvates oli tegemist solvanguga antud poliitikategelaste vastu: kaubamaja ei osale aga poliitikas ning selline teemaarendus ei lähe tema sõnul kokku firma kontseptsiooni ja imidžiga.



Laani sõnul pakkus Tartu Kunstnike Liit kunstikuu raames välja idee, et kunstnikud võiksid kujundada kaupluseaknaid, liidu asepresidendi Anu Kalmi arvates ehmatas kaubamaja lihtsalt noore kunstniku avameelsusest ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles