Saaremaal jäi toiduabi üle

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu toiduabi.
Euroopa Liidu toiduabi. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuna sugugi kõik inimesed, keda omavalitsused Euroopa Liidu toiduabi vajajatena silmas pidasid, pole huvi selle vastu üles näidanud, korraldasid näiteks Laimjala ja Pöide vald toidu-kraami täiendava jagamise.

Saaremaa Laimjala valla sotsiaalnõunik Rohta Lember tõdes, et vaatamata vallas ja omavalitsuse koduleheküljel üles pandud kuulutustele jäi söögikraami järele ka pärast täiendavat jagamist, kirjutab Saarte Hääl.  Lembri sõnul on ta Punase Risti kaudu saadud toiduaineid inimestele ka koju kätte viinud – neile, kes ei ole ise järele tulla saanud.

Mida kavatseb vald ülejäänud toiduainetega ette võtta? «Vaatame, ehk teeme uue jagamise ja võib-olla laiendame saajate ringi,» vastas Lember. Punase Risti Saaremaa seltsi sekretäri Laine Kunnberg-Bortnikovi arvates peaks toiduabi, mis on välja jagamata jäänud, andma siiski sihtgrupi inimestele.

«Nad (omavalitsuste esindajad – toim) peavad need inimesed sel juhul ise üles leidma,» sõnas Kunnberg-Bortnikov. Kunnberg-Bortnikovi sõnul pole Punane Rist omavalitsustele söögikraami jagamise osas tingimusi esitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles