Pankrotihaldurilt saab soodsa korteri

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veerenni 15 maja eskiis.
Veerenni 15 maja eskiis. Foto: AFP / Scanpix

Olukorras, kus müüki tulevad pankrotistunud kinnisvaraarendajate korterid, võib koduotsijatele avaneda soodne võimalus enampakkumisel eluase soetada, kuna alghinnad määratakse sooviga ostjad reaalselt kohale meelitada.

Näiteks selle kohta võib tuua juunis pankrotistunud kinnisvaraettevõtte Artig KV korterid Veerenni tänavas möödunud sügisel valminud 6-korruselises majas.

Nii on Veerenni 15 ühetoaliste korterite alghinnad 780 000 krooni, väiksematel kahetoalistel aga 960 000.

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani arvates on alghinnad maja head ehituskvaliteeti ja asukohta arvestades igati mõistlikud.

«Kahetoalise korteri 17 500 kroonine ruutmeetrihind uues kesklinna majas toob küll reaalselt ostjad kohale - arvestades äärelinna hindu 15 000 krooni ruutmeetrist,» leidis Sooman.

Natuke madalamad võiksid Soomani sõnul olla suuremate korterite alghinnad.

3-toaliste korterite puhul alustatakse pakkumist 1 680 000 ja 4-toaliste puhul 1 800 000 krooni juurest.

Kinnisvaraettevõtte Artig KV kinnisasju läheb avalikel suulistel enampakkumistel müüki kokku 40,3 miljoni krooni väärtuses, ülalmainitud kortermajas on enampakkumisel 23 korterit.

Kuigi müügis olevad korterid on koormatud kogu maja puudutava pangahüpoteegiga, ei pea tulevane omanik pankrotihaldur Toomas Saarma sõnul selle pärast muretsema.

«Nagu ka pakkumistingimustes kirjas, kustutatakse nimetatud hüpoteegid ostutehingu tegemisel ja inimesele lisakohustusi ei teki,» ütles Saarma.

Ostjale jääb küll kanda hüpoteegi kustutamisega seotud riigilõiv.

Suurem võimalik rahaline tagasilöök peitub aga selles, et kui enampakkumise võitja temast mittesõltuvatel põhjustel, näiteks pangalaenu mittesaamisel korteri eest kogu summat tähtajaks ära maksta ei saa, tagastatakse talle 150 000 kroonisest tagatisrahast vaid kaks kolmandikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles