Püsiva puudega inimesed peavad korduvalt ekspertiisi läbima

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratastool
Ratastool Foto: SCANPIX

Paranematu puudega inimestele teeb muret, et nad peavad töövõimetuspensioni saamiseks korduvalt ekspertiisi läbima, kuna seadus ei luba töövõime kaotuse protsenti määrata pikemaks kui 5 aastat.

Vladimir Bogatkin jäi invaliidiks kaks aastat tagasi, kui tal jalg ülevalt poolt põlve amputeeriti, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kauaaegne kino- ja teleoperaator ei mõista, kuidas saab üks süsteem olla nii paindumatu ja nõuda iga paari aasta tagant ekspertiisi tarvis hulga paberite täitmist ka juhul, kui mingit paranemist loota ei ole.

«Tuli välja, et mulle määrati see abi niiöelda üheks aastaks arvestusega, et midagi aasta pärast muutub, kuid see võiks olla siiski eluaegne, kuna kaasaegne teadus veel ei luba kasvatada jalgu ja käsi otsa,» selgitas Vladimir, kes avastas augustis, et töövõimetuspension talle enam ei laekunud.

Sotsiaalkindlustusameti hinnangul on ekspertiisid vajalikud selleks, et saaks hinnata inimese tervisliku seisundi vastavust püsiva töövõimetuse protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles