Malmstein: pensionifondide riskihindamine tuleb üle vaadata

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Malmstein.
Raul Malmstein. Foto: Liis Treimann

Finantsinspektsiooni juhi Raul Malmsteini sõnul soovib inspektsioon, et seadusandja kehtestaks konservatiivsete pensionifondide investeeringutele riskipõhised piirangud, mis aitaksid suurendada fondide usaldusväärsust.

Malmstein ütles, et täna riigikogu rahanduskomisjonis toimunud arutelul räägiti võimalikest regulatsioonimuudatustest pensionisüsteemis, ajendatuna Swedbanki investeerimisfondides tuvastatud huvide konfliktist, vahendas ERR Uudised.

Malmsteini sõnul on inspektsioon juba varem esitanud rahandusministeeriumile ettepanekud pensionisüsteemi töökindluse suurendamiseks ning praegu on selles vallas käimas konstruktiivne dialoog.

«Nagu ma tean, on neil plaan suurema paketiga valitsuse ette välja tulla kas selle aasta lõpul või uue aasta algul,» märkis ta.

Malmsteini sõnul on finantsinspektsoon kindlasti huvitatud sellest, et vaadataks üle konservatiivsete pensionifondide investeerimispiirangud ning senised varaklasside põhised piirangud asenduksid iga konkreetse investeeringu riskipõhise hindamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles