Kallima pilt aitab paremini valu kannatada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähedase inimese või lemmiklooma pilt võib valu leevendada.
Lähedase inimese või lemmiklooma pilt võib valu leevendada. Foto: Scanpix Sweden

Patsiendid, kes ebameeldiva protseduuri ajal armastatud inimese pilti jälgivad, suudavad valu paremini välja kannatada.


Los Angelese ülikooli teadlased leidsid, et mitmeid valulisi protseduure aitab kergendada see, kui patsient oma partneri, laste või vanemate fotot saab silmitseda, vahendab Apotheken Umschau.



Uurijad korraldasid katsealustele väikese valutesti, mille käigus kuumutati pisikest kohta nahal seni, kuni see valu hakkas tegema.



Esimesel korral hoidsid katses osalenud naised partnerit käest, kuid kuna nende vahele oli riputatud eesriie, siis nad kaaslast ei näinud.



Teisel korral ulatas patsiendile käe keegi võõras ning edasi pidid naised vaatama lähedase inimese pilti või põrnitsema paberit, millele oli joonistatud «x».



Uuringu tulemusel selgus, et kõige paremini aitas valu kannatada lähedase inimese või isegi lemmiklooma pildi jälgimine. Huvitaval kombel mõjus see pareminigi, kui partneri käest kinni hoidmine.



Siit soovitus: järgmisel korral hambaarsti juurde minnes võta kaasa kallima või lemmiklooma foto.







Kommentaarid
Copy
Tagasi üles