Keskkonnaamet andis Pädaste mõisa veepuhastusseadmele mitterahuldava hinde

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA reisiajakirjas tutvustatakse lähemalt näiteks ka Pädaste mõisa.
USA reisiajakirjas tutvustatakse lähemalt näiteks ka Pädaste mõisa. Foto: Marina Puškar

Hiljuti Eesti hotellide ja restoranide liidu poolt viie tärni vääriliseks tunnistatud Pädaste mõisa puhastusseade sai keskkonnaspetsialistidelt hindeks mitterahuldava.

6. augustil tuvastasid keskkonnaameti ja Eesti keskkonnauuringute keskuse spetsialistid Pädaste mõisa puhastusseadme heitveekontrolli käigus, et puhastusseade ei töötanud ja seadmest väljus puhastamata reovesi, kirjutas Oma Saar.

Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni juhataja Kaja Lotmani sõnul oli prooviks võetud vesi tugevalt hägune ja haises. Proovivõtuprotokolli kohaselt hinnati puhasti tööd hindega «2», see tähendab, et puhasti praktiliselt ei tööta.

Korrast ära puhasti tõttu pidi Pädaste mõis tasuma kolmandas kvartalis kümnekordse veesaastetasu (43 428 krooni).

Oma Saarele teadaolevalt kirjutas Pädaste mõisas puhastusseadmete eest vastutav töötaja oma seletuskirjas, et 5. augustil töötas puhasti normaalselt. 6. augustil põles läbi puhastusseadme purustiga pump ja samal päeval tuli keskkonnaamet kontrollima puhastusseadme seisukorda ning võtma väljuva vee proove.

Pädaste mõis tegeleb praegu asja põhjaliku uurimisega ja ei välista, et keskkonnaamet on käitunud ebaõiglaselt ning et proov võeti valest punktist.

«Pädaste mõis vaidlustab selle ja ka keskkonnaameti tegevuse mitmekordse saastetasu määramisel, kuna kontrollimisel selgus, et reaalselt ei voolanud normist kõrgema saastusega heitvett kunagi loodusesse,» väitis Pädaste ärijuht Martin Breuer.

Breueri sõnul on Pädaste mõisas kõigile kaasaegsetele nõuetele vastav heitvee puhastussüsteem. «Puhasti on spetsialistide poolt kontrollitud ja täielikult töökorras. Edaspidi tihendatakse turismi tipphooajal puhasti omaseire graafikut, lubas ettevõtte juhataja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles