Klaasike alkoholi võib tuua parema palga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Koos kolleegidega pärast tööpäeva lõppu joodud klaasike võib kaasa aidata karjäärile ja tuua kõrgema palga, selgus Rootsis Lundi ülikooli juures tehtud uuringust.

Uuringu autor Johan Jarl rääkis Rootsi ajakirjale Du&Jobbet, et mõõdukalt alkoholi tarvitavate inimeste edukus on selgitatav erinevate sotsiaalsete ja kultuuriliste teguritega.

Näiteks aitab koos kolleegidega väljas käimine kaasa tugevama sotsiaalse võrgustiku loomisele ja parandab suhteid nii töökaaslaste kui ülemustega. Täiskarsklased võivad sellistel istumistel jätta aga veidi veidra mulje.

Lisaks ilmnes Jarli tööst, et mõõdukalt alkoholi tarvitavatel inimestel on täiskarsklaste ja alkoholiga liialdajatega võrreldes parem tervis ning nad on harvemini pikalt haiged. Jarli arvates võib selle taga olla mõõduka alkoholitarvitamise stressi maandav mõju.

Harvem ja lühemat aega haiguslehel viibimine võib Jarli sõnul olla ka selgituseks mõõdukate alkoholitarvitajate paremale palgale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles