Pärnus napib avalikke internetipunkte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu lubatud, võeti eile pärastlõunal palju segadust tekitanud sildid maha.
Nagu lubatud, võeti eile pärastlõunal palju segadust tekitanud sildid maha. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Tasuta traadita interneti levialade taustal tasulistest internetipunktidest rääkida tundub ebaoluline, ometi tunnevad Pärnut külastavad turistid nende vastu huvi, kuid linnas on neid vaid kaks.

Moodsale inimesele näib mõttetu minna internetipunkti, kus veerand tundi küberruumi kasutamist maksab 15 krooni ja enam, kirjutab Pärnu Postimees.



Mõttetu sellepärast, et Pärnu kesklinnas on küllalt tasuta internetti, see tuleb vaid õige seadmega kinni püüda. Fakt on seegi, et paljudel inimestel on WiFi toega mobiiltelefon ja sülearvutigi on tavaline.



Kuid hoopiski mitte kõik inimesed, eriti turistid, ei viitsi kaasa vedada kohmakat rüperaali ja tihti otsitakse kohta, kus mõni lehekülg välja printida, CD-seadet kasutada või mälupulk sisse torgata. Neid võimalusi ei ole paraku jalaga segada.



Kaks avalikku internetipunkti



Pärnus on kaks töötavat avalikku internetipunkti: Port Artur 1 esimesel korrusel ja Chaplini keskuse esimesel korrusel.



Chaplini keskuse piletimüüja Anneli Schubbe ütles, et sealse kahe arvuti taha tekib järjekord harva, kuid kui tekib, ei ole inimesi mujale saata.



Chaplini keskuses maksab veerand tundi interneti kasutamist 10, pool tundi 15 ja tund aega 30 krooni. Samuti saab seal kasutada USBd ja printerit.



Ühe A4 suuruse lehekülje printimine maksab 2 krooni. Miinuseks on see, et arvutid on üsna vanad ega liiguta end kõige vilkamalt.



Port Arturi kaubakeskuse esimesel korrusel on nelja arvutiga internetipunkt. Interneti kasutamise hinnad algavad 15 kroonist, pakutakse printimise võimalust.



«Päevas käib meil Internetti nõutamas poolsada inimest,» jutustas Port Arturi kaubakeskuse administraator Reena Ailt.



«Järjekorrad ei ole väga tavalised, kuid vahel tuleb ette, et kõik ei mahu korraga ära, siis oleme saatnud nad Rüütli tänava internetipunkti. Et nüüd seda vist enam ei ole ja raamatukogu praegu ei tööta, polegi kedagi kuhugi saata ja soovijad peavad lihtsalt kannatust varuma ning ootama.»



Ailt on kindel, et Pärnus on selgelt liiga vähe interneti kasutamise kohti. Veel vähem leidub informatsiooni, kust võib internetti saada.



Rüütli tänaval ei saa internetti!



Rüütli tänava Interneti-punkt on ainus, millel on suured sildid väljas, et sealt saab virtuaalmaailma. Kahjuks ei tööta sealne punkt juba mitu kuud, sildid tekitavad turistides segadust ja ümberkaudsete äride omanikes tüdimust.



Linnavalitsuse linnavara peaspetsialist Kadri Tekko ütles, et Rüütli 25 asuva hoone esimene korrus anti vara tasuta kasutuse lepingu alusel OÜ Jana Tringi kasutusse, leping lõppes aga 30. juunil.



OÜ Jana Tringi omanik Jana Trink ütles telefonis, et sildid jäid väljakolimise hetkel külge, sest puudusid vahendid, et need otsekohe eemaldada, hiljem need lihtsalt ununesid. Eile pärastlõunal võeti sildid maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles