Estonian Airi lennuk sõitis pardiparve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on lennukipropeller.
Pildil on lennukipropeller. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Oslost Tallinna lennanud Estonian Airi lennuk põrkas eile ennelõunal Tallinna lennuvälja kohal kokku pardiparvega, kes õhulaeva mõneks päevaks kasutuskõlbmatuks muutis.

Õnnetus juhtus kell 11.30 umbes 900 meetri kõrgusel, kui ristusid lennuki ja tiivuliste lennuteed. Osa partidest leidis oma otsa lennuki mootoris, osa mõlkis lennuki keret, ninaosa ning stabilisaatorit.

Viga saanud Boeing 737-500 kannab registrinumbrit ES-ABL ning on ristitud nimega Linda.Lennufirma pressiesindaja Ilona Eskelineni kinnitusel reisijatele õnnetusest mingit häda ei sündinud ning piloodid suutsid lennuki ka ilusti maandada.

Eile uuriti täpsemalt tekkinud vigastusi ning täna selgub, kui kauaks õhusõiduk angaari peab jääma.

Eskelineni kinnitusel ei mõjutanud ühe lennuki seisma jäämine lennufirma graafikut eile märkimisväärselt, sest tegemist oli hõredama päevaga. Täna tuleb reisijatel aga arvestada mitmete viivitustega, sest kokku kaheksa lennukiga firmal ei ole varulennukit nii kiiresti kuskilt võtta.

See, kas firma rendib endale vigastuse parandamise ajaks asenduslennuki, otsustatakse täna. Varahommikuks peaks selge olema seegi, kui suuri nihkeid firma lennuplaanis teha tuleb ning kas kõik lennud ikkagi toimuvad.

Eskelineni sõnul põrkavad lennukid lindudega aeg-ajalt ikka kokku ning seda on juhtunud ka sellel aastal. Pilootidel on kokkupõrke vältimiseks raske midagi ära teha, samas erilist ohtu see reisijatele ja lennu jätkumisele endast ei kujuta. Halvemini läheb alati muidugi lindudel.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi peaspetsialisti Jens Haugi sõnul ei kuulu kokkupõrked lindudega tõsiste õnnetuste sekka ning seetõttu juhtunut eraldi uurima ei hakata. Intsidendist teatamise kohustus Estonian Airil siiski on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles