Tallinnas toimub rahvusvaheline HIV-teemaline seminar

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Täna algas rahvusraamatukogus Tallinna linnavalitsuse ning Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti korraldatud rahvusvaheline seminar City-AIDS 2008, kus erinevate linnade esindused jagavad oma kogemusi võitluses HIV levikuga.

Abilinnapea Merike Martinson loodab, et seminaril kuuldud kogemusi saab Tallinn edaspidi ära kasutada, teatas Raepress.

«Eestis on aastaid tegeldud peamiselt ravi ja rehabilitatsiooniga, aga ennetustöö on olnud nõrk, kui mitte puudulik,» ütles Martinson. «Ma olen veendunud, et varajane ennetustöö tuleb ära teha kodu ja kooli tasandil, ning panen siin suuri lootusi koolitervishoiusüsteemile. Usun, et saame seminaril kuulda ka sellekohaseid kogemusi.»

Seminar korraldatakse koostöös rahvusvaheliste organisatsioonidega UNITAR, mis on ÜRO uuringu- ja koolitusorganisatsioon Genfis ja ÜRO aidsiprogrammiga UNAIDS. Osalevad esindused Tallinnast, Narvast, Riiast, Vilniusest, Klaipedast, Peterburist, Kaliningradist, Odessast, Helsingist ja Stockholmist.

Iga linna esindus koostab seminari lõpuks lihtsa tegevusplaani HIV ohjamiseks oma linnas, kus tuuakse välja olulised valupunktid, valitakse sobivad meetmed ning kindlustatakse vajalikud ressursid plaanide elluviimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles