Aastaga kallinesid lõhe, kartul ja importõun

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunad.
Õunad. Foto: Raivo Tiikmaa/Postimees

TNS Emori põhitoiduainete ostukorv kallines mullu augustiga võrreldes 0,5 protsenti, kuid teistest märksa enam on tõusnud värske lõhe, kartuli ja importõuna hind.

Selle aasta augustis oli põhitoiduainete ostukorvi maksumuseks 68,07 eurot ühe inimese kohta, mis on 1,11 eurot (1,6 protsenti) vähem kui juunis ja 0,37 eurot (0,5 protsenti) rohkem kui augustis 2012.

Võrreldes eelmise aasta augustiga on toidukorvi valitud toodetest enim kallinenud näiteks värske lõhe (41,2 protsenti), lahtine kartul (29,4 protsenti) ja importõunad (19,6 protsenti). Lihatoodetest kallinesid lahtised viinerid ja kodune hakkliha vastavalt 8,3 ja 8,1 protsenti. Oluliselt on kallimaks läinud ka banaanid (7,8 protsenti).

Võrreldes eelmise aastaga on hinnad enim langenud importtomatil (35,3 protsenti), suhkrul (15,2 protsenti) ja M-suuruses kanamunadel (11,6 protsenti). Odavnenud on ka naturaaljuust ja kilepakendis 2,5% piim vastavalt 4,4 ja 3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles