Hansabuss langetas Tallinna-Tartu liini piletihindu

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansabuss müüb sooduspileteid kõigile üliõpilastele.
Hansabuss müüb sooduspileteid kõigile üliõpilastele. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tänasest kehtib Hansabussi Tallinn-Tartu liinil uuendatud hinnakiri - täispilet maksab 130.- ning alla 26-aastaste noorte, kõigi üliõpilaste ja eakate oma 99.- krooni.


Lisaks kehtib soodustus ka õpilastele, ajateenijaile ITIC-kaardi omanikele. Üle 60-aastastele inimestele maksab Tallinn-Tartu sõit teisipäevast neljapäevani vaid 60 krooni.

Kui teised bussifirmad müüvad sooduspileteid vaid alla 26-aastastele tudengitele, siis ASi Hansabuss juhatuse liikme Taivo Puuoru kinnitusel pakuvad nemad nüüd soodsama sõidu võimalust kõigile kuni 26-aastastele noortele, ka neile, kes kooliteed ei käi.

«Tihti on sellises vanuses noortel juba pere ja niigi raske majanduslik olukord, mistõttu on õppurite kõrval oluline ka oma elu peal olevaid noori toetada,» selgitas Puuorg.

Ta lisas, et erinevalt teistest bussifirmadest on Hansabuss otsustanud kehtestada soodushinnad kõikidele üliõpilastele, vaatamata nende vanusele.

«Kui tavaliselt naudivad odavamaid bussisõite vaid traditsioonilises tudengieas noored, siis meie tuleme vastu ka kõigile neile, kes on vanemana kui 26-aastaselt otsustanud aega ja raha kõrghariduse omandamisse investeerida,» rääkis ta.

Eesti Üliõpilaskondade Liidu juhatuse esimees Maris Mälzer kiitis kogu organisatsiooni nimel otsust asuda sõidupileti soodustust pakkuma kõikidele tudengitele.

«Õpingutega kaasnevad kulud on hoolimata vanusest kõikidel tudengitel sarnased. Soodne transport soosib paindlikku õppimist, head ligipääsu kõrgharidusele ning elukestvat õpet, mis on Eesti kõrgharidussüsteemi ühed põhiväärtused,» rääkis Mälzer.

Taivo Puuorg sõnas, et hinnasula põhjuseks on äge konkurents ning Hansabussi soov kitsastel aegadel võimalikult paljudele reisijatele soodsamate sõiduvõimalustega vastu tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles