Hortesest on saamas toidupood

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hortes hakkab müüma aiasaadusi.
Hortes hakkab müüma aiasaadusi. Foto: Margus Ansu / Postimees

Lisaks maiustustele hakkab aianduskeskus Hortes nüüd müüma ka kodumaiseid aiasaadusi.

Hortes on alustanud kodumaiste aiasaaduste müüki, et näidata üles initsiatiivi ja pakkuda kohalikele tootjatele võimalust mõistliku hinnaga oma toodangut realiseerida selle asemel, et seda tasuta laiali jagada.

Hortese juhatuse liige ja tegevdirektor Kristian Kalgan sõnas, et eesmärgiks ei ole kindlasti kiire kasum, vaid tegemist on eelkõige sotsiaalsest vastutusest kantud projektiga. «Koostöös aiandusliiduga oleme ulatanud omalt poolt abikäe kodumaistele tootjatele. Loodame, et meie algatus innustab ka teisi aianduskauplusi – Eesti aiandustootjaid toetades toetame ka Eesti aianduse arengut,» rääkis Kalgan.

Eesmärgiks on ka see, et kliendid eelistaksid just Eestis kasvatatud kvaliteetset puu- ja köögivilja, mis on värske, toodetud kodu lähedal teada-tuntud tootja poolt. Müügilolevaid aiandussaadusi seob aiandusliidu valduses olev kaubamärk «Eestis Kasvatatud», kodumaisust ja kvaliteeti kinnitav märk, mis aitab tarbijal eristada kodumaiseid saadusi sisseveetud aiandussaadustest, tagab kauba värskuse, kvaliteedi ja turvalisuse, annab tarbijale teada, et tegemist on kodumaise toodanguga ning kohustab tootjat pidevalt jälgima kauba kvaliteeti. 

Horteses jõuavad alates tänasest müügile värksed puuviljad ja mahlad EMÜ Polli Aiandusuuringute Keskuse aiast, Ääsmäe väiketootja Karin Neeme avamaaköögivili, Jaagumäe talu aed- ja köögivili  ning AS Sagro aiasaadused.  

Kalgani sõnul on projekt käivitatud hooajalisena, kuid see ei välista, et nõudluse püsides pakub aianduskeskus edaspidi kvaliteetseid kodumaiseid aiasaadusi aastaringselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles