Kuidas vabaneda Facebookis reklaamist?

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki kasutamine.
Facebooki kasutamine. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sotsiaalvõrgustiku Facebooki kasutajaid häirivad nn sponsoreeritud reklaamid, mis ilmuvad uudisvoos vaheldumisi sõprade postitustega. Eksperdid annavad nõu.

Ajakirja Digi peatoimetaja Henrik Roonemaa soovitab Facebookis kuvatavate reklaamide tõrjumiseks kasutada programmi F.B. Purity.

F.B. (Fluff Busting) Purity on spämmivastane programm, mis on spetsiaalselt loodud Facebooki kasutajatele. F.B. Purity lubab oma koduleheküljel, et aitab inimestel kasutada võrgustikku nii, et talle kuvatakse ainult oluline ja relevantne informatsioon, mis teda ennast huvitab. Selleks tuleb Facebooki uudisvoost välja selekteerida need postitused – spämmid, sponsoreeritud lood, reklaamid –, mida tarvis ei ole ja mis kasutajat häirivad. Samuti saab programmiga peita neid n-ö kujunduslikke elemente, mida leheküljel näha ei soovi. 

«Reklaamide blokeerimiseks on internetilehitsejatele võimalik paigaldada vastav lisaprogramm. Parimad neist blokeerivad enamiku reklaamidest. Üks populaarsemaid taolistest laiendustest kannab nime AdBlock,» soovitas IT strateegilise juhtimise ja andmekaitse korraldamisega tegeleva firma Hansson, Leego & Partner OÜ üksuse juht Rein Hansson. Proovi AdBlocki siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles