Samsungil tuleb Euroopas parandada pea 400 000 külmikut

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi külmik RS21DCNS.
Samsungi külmik RS21DCNS. Foto: Tootja foto

Samsung Electronics on teatanud veast oma RS21 seeria külmkappides ja plaanib nüüd erinevates riikides parandada kokku ligi 400 000 külmkappi.

Antud seeria külmkappe on müüdud ka Eestis ja siingi korraldab firma remondiaktsiooni. Samsungi tehnikud hakkavad klientide kodudes käima ja külmkappe parandama juba järgmise nädala esmaspäevast.

Asi puudutab kõiki neid RS21 seeria külmkappe, mille tootmisaeg jääb vahemikku 2005. aasta märts kuni 2006. aasta juuli. Igaks juhuks vaatavad tehnikud üle RSE8, RSH1 ja RSJ1 seeria külmikud, millel on samasugune sulatussüsteem nagu RS21 külmikutelgi.

Samsungi teatel on nad avastanud sulatussüsteemi terminali rikke, mis võib äärmiselt harvadel juhtudel põhjustada sädeme tekkimise ja nii külmkappi kahjustada.

Suurbritannia ja Korea meedia on aga teatanud külmikute plahvatustest. Suurbritannias lendas külmik õhku mais, inimesed õnnetuses viga ei saanud, küll aga purunesid aknad-uksed ja lagi. Koreas toimus sarnane õnnetus möödunud kuul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles