Rimi kingipakk rabas rahva jalust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimi loosikupongide pärast läks ägedaks rüseluseks. Selili on kukkunud proua Amalia Elle, tema peal paistab halli jopeseljaga üks peaauhinna võitjatest Andrus Sibul.
Rimi loosikupongide pärast läks ägedaks rüseluseks. Selili on kukkunud proua Amalia Elle, tema peal paistab halli jopeseljaga üks peaauhinna võitjatest Andrus Sibul. Foto: Margus Ansu

«Appi, aapiii,» kisendab helesinise baretiga Amalia Elle. «Tulge ära, appi, mu jalad on siin all.» Naise jalgadele on kukkunud Andrus. Tema seljas omakorda nügib  eakam proua, kes hetk hiljem prantsatab põlvili lumme.  


Ehtsat

action

-filmi meenutava rüseluse päästis reedesel suurenenud Lõunakeskuse avamisel valla Rimi kingipakk, millest lasti lendu 20 000 loosikupongi. Neid 5000-krooniste peaauhindade ja väiksemate kingituste püüdjaid, kellest osa end nende nimel kas või lumme lasi tallata, oli ühtekokku paarsaja ringis. 



«Mis sest, et ma teiste alla jäin,» ütleb kähedal häälel 14-aastane Andrus Sibul ja pühib madinas lumiseks saanud jopet puhtaks. Poiss ei hooli, et tema käed on külmast lillakaspunaseks värvunud ja sõrmest jookseb verd. «Ma sain 5500 krooni eest kuponge,» on ta rahul.



Sama rõõmus ei ole aga rüsinas Andruse alla jäänud Amalia Elle, kelle perekonnanime me naise tungival palvel ei avalda. «Oleks ma teadnud, et mind niimoodi ära tallatakse, poleks ma siia tulnudki,» on proua tagantjärele kuri.



Kingipakitralli kõrval lausa kahvatub varahommikune elektroonikaralli. Ei tea, kas asi oli hämarusest tingitud unisuses või milleski muus, kuid kella kaheksaks Onoffi ja Electronicsi ukse taha kogunenud inimesed suutsid poodidesse sisse joosta nii, et põrandalt pikali ei leidnud end keegi.



Ülejäänud poodide avamine kulges veelgi rahulikumalt. Rahvast oli kui murdu (nagu oleks jõulud ukse taga), aga kõik mahtusid üksteise kõrvale viisakalt ära.



Mitte just kõige magusama kirsi pani tordile värskelt maha sadanud lumi, mis kattis parkla teemärgistused ning tekitas liikluses kaose. «Kui see väike looduse üllatus välja jätta, siis läks päev suurepäraselt,» ütles Lõunakeskuse juhataja Jaan Lott. Kokku külastas uue osa avamise päeval Lõunakeskust ligi 30 000 inimest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles