Pevkur: pensioniidee tundub toores

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Hanno Pevkur.
Justiitsminister Hanno Pevkur. Foto: Margus Ansu / Postimees

Reformierakondlasest sotsiaalminister Hanno Pevkur leidis, et kõik meetmed, mis suurendaksid sündide arvu, on küll kaalumist väärt, ent praegu välja pakutud idee suurendada lasterikaste vanemate pensioni tundub siiski toores.

«Ettepanekuid erinevate õiguste sidumiseks laste arvuga on ka varem tehtud. Meenutagem siinkohal kasvõi laste arvust sõltuvat valimisõiguse ettepanekut,» sõnas Pevkur. «Sellised ettepanekud on mõtete vahetamiseks küll toredad, ent raskesti teostatavad. »

Ta meenutas, et Eesti pensionisüsteem on seotud isiku sotsiaalmaksu maksmise suurusega.

«Kui siduda see veel mingite tingimustega, peab kindlasti seda pikemalt põhjendama. Täna tundub see idee toores,» märkis Pevkur.

«Aga kõik meetmed, mis võiksid suurendada pensioneid ja suurendada ka sündide arvu, on minu hinnangul kaalumist väärt.»

«Juba täna on pensioni suurus sõltuvuses ka laste arvust, ehk mida rohkem lapsi, seda suurem staaž ja suurem pension. Samuti saavad paljulapselised vanemad täna kehtiva seaduse kohaselt varem pensionile.»

Riigikogu sotsiaalkomisjon leidis eile, et Eesti pensionisüsteemi tuleks sisse kirjutada suuremad soodustused lastevanematele ja palus sotsiaalministeeriumil pakkuda välja konkreetsed valikud, kuidas oleks mõeldav pensioni esimene sammas ümber korraldada nii, et see võimaldaks lasterikastele vanematele suuremat pensioni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles