Ohtlike Maclareni kärude turvavarustust täiendatakse vaid Ameerikas

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkukäivate ohtlike Maclareni kärude varustust täiendatakse turvakomplektiga vaid Ameerikas.
Kokkukäivate ohtlike Maclareni kärude varustust täiendatakse turvakomplektiga vaid Ameerikas. Foto: AP / Scanpix

Vihmavarju-tüüpi kokkukäivate Maclareni lapsekärude kasutamisel lastele tekkinud vigastuste tõttu Ameerikas palus kärutootja peatada käru kasutamise ning saatis vaid Ameerika käruomanikele täiendava turvavarustuse komplekti.


Kuna Euroopas on esinenud vaid üksikud vigastusjuhtumid, ei näe tootja vajadust siin samu meetmeid kasutusele võtta, vahendab

BB

C.

Eesti Tarbijakaitseamet kinnitas, et neile pole Maclareni kärude kohta ühtki sedalaadi kaebust tulnud.

Londoni õpetaja Lara Bond seletas, et ka tema lapse sõrmeots tuli Maclareni Volo käru kokku pannes otsast. «See tuli tagasi õmmelda, ent arm jäi. Ma ei teatanud sellest tookord, ent nüüd tundub, et oleksin seda siiski tegema pidanud,» lisas Bond.

Tõenäoliselt pole paljud vanemad vigastusest teatanud, kuna arvatakse, et tegu on lihtsalt õnnetusega.

Lastevanematel soovitatakse kokku- ja lahtikäivate mehhanismide kasutamisel olla ekstrahoolikad.

Inglismaal täiendas kärutootja kasutusjuhendit ning lisas käru peale ohule viitava sildi, et vanemad viiksid lapsed enne käru avamist ja kokkupanemist eemale.

«Meie soovitus on, et inimesed oleksid sellega sama ettevaatlikud kui autoukse avamise või sulgemisega,» seletas kärutootja.

Ameerika tarbijaorganisatsiooni CPSC esindaja Patty Davise sõnul on neile teada antud viieteistkümnest juhtumist, kus käru lahtitegemisel on viga saanud lapse sõrmed. Tosinal korral on lapse vigastatud sõrmeots tulnud amputeerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles