Aasta logistikateoks kuulutati Smartposti pakiautomaadid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta logistikaauhinna üleandmine. Paremalt esimene on Smartposti juhatuse liige Arno Kütt.
Aasta logistikaauhinna üleandmine. Paremalt esimene on Smartposti juhatuse liige Arno Kütt. Foto: Smartpost

Logistika aastakonverentsi raames kuulutati 2009. aasta logistikateoks aprillis käivitatud Smartposti pakiautomaadi teenus, mis võimaldab automaatide abil inimeselt inimesele paki saatmist.


Täna hotellis Salzburg toimunud konverentsil valiti võitja välja žürii otsuse ja rahvahääletuse tulemuse põhjal, teatas Smartpost.

Seitsmeliikmelise žürii moodustasid Äripäeva logistikaajakirjanikud ning Prologi juhatuse liikmed. 230 osalejaga rahvahääletusel saavutas Smartpost sedavõrd tugeva tulemuse, et koht esikolmikus oli juba kindlustatud.

Auhinnavääriliseks hinnatud teenus seisneb selles, et üle Eesti mugavalt ligipääsetavatesse 36 pakiautomaati saab sisestada paki, mis samas automaadis toimuva kaardimakse järel toimetatakse järgmiseks päevaks teise automaati üle Eesti.

Automaadi teine oluline funktsioon on võimaldada internetist või postimüügikataloogist tellitu mugavat kättesaamist.

Smartposti kasutajate ja pakiautomaatide arv on olnud algusest peale pideval kasvuteel. «Pakiautomaadi eelisteks on soodne hind, kiirus ja mugavus- teenus on teistest soodsam, pakid liiguvad kiiremini ja automaatidele on kaubanduskeskustes kaua ja lihtsalt võimalik ligi pääseda,» kirjeldab juhatuse liige Arno Kütt pakiautomaadi eeliseid.

Eesti on esimene riik maailmas kus toimib automaadi abil inimeselt inimesele paki saatmise teenus. Smartposti pakiautomaatide võrguga sarnane võrk on lisaks Eestile rajatud ka Saksamaal. Selle on rajanud maailma suurim kullerfirma DHL, kuid nende võrgus ei pakuta inimeselt inimesele pakkide saatmise võimalust.

2006. aastal loodud Smartpost on logistikaettevõte, mis on eesmärgiks seadnud muuta kaugmüügi ehk peamiselt interneti ja postimüügi teel ostetud kaupade kättesaamine võimalikult kiireks ja mugavaks ning pakkuda parimat moodust saata riigisiseseid postipakke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles