Tsahkna: eluasemelaenu intressi maksuvabastuse kaotamise jutt tuli valel ajal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) peasekretäri Margus Tsahkna on seisukohal, et rahandusminister Jürgen Ligi ettepanek kaotada sujuvalt ära kodulaenu intresside maksuvabastus ei ole praegusel hetkel õigustatud.

Tsahkna ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et Ligi idee tuli täiesti valel ajal, sest riik on ajanud mitmeid aastaid sellist poliitikat, et just toetada inimesi ja perekondi, kes on otsustanud endale kodu soetada.

Tsahkna lisas, et pikemas perspektiivis on need perekonnad just kasvav ja õitsev keskklass, kes on riigile lojaalsed ja maksavad makse. Seetõttu on IRL seisukohal, et koduomanikke peab jätkuvalt toetama, sest see on grupp inimesi, kelle peal riik on püsinud ja püsib tulevikus ka, ütles Tsahkna.

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles eile riigikogu infotunnis küsimustele vastates, et valitsusel pole plaanis uusi makse kehtestada ega ka olemasolevaid tõsta, küll aga võiks kaaluda eluasemelaenu intresside maksuvabastuse kaotamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles