Rohelised: e-tšekk on mõttetu innovatsioonipunnitus

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassa.
Kassa. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Säästlikuma eluviisi eest seisev roheliste erakond ei pea e-ostutšekki ökoloogilist jalajälge vähendavaks ega elu kergendavaks lahenduseks.

«E-ostutšekki võib nimetada innovatsioonipunnituseks, millest praktiline kasu on vaid müüjal, kes tänase anonüümse ostja asemel saab isikutuvastusega ostja, kelle ostuharjumustest saab tal olema väga hea pilt, ning keda siis oma reklaamide ja turundusnippidega paremini enda külge saab liita,» teatas erakond pressiesindaja Katrin Mesilane-Luhtsalu vahendusel. «Ökoloogilise jalajälje vähenemine suur kindlasti ei ole.»

Rohelised kardavad ka, et kui maksmine hakkaks nõudma isikutuvastust, muutuks selle sooritamine oluliselt aeglasemaks.

«Teistpidi muidugi saaks inimene e-ostutšeki korral oma ostudest palju väiksema vaevaga ülevaate, mis vajadusel annaks võimaluse teha muudatusi oma harjumustes,» märgivad rohelised samas.

Kodanik Erkki Laaneoks käis Eesti osalusveebis välja ettepaneku laiendada E-Eestit ka kaubandusse, liites ID-kaardile pangakaardi omadused ning võttes kasutusele e-ostutšeki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles