Töötuks jäänud ametnik: tehke kolleegidega klubi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeli Hunt.
Meeli Hunt. Foto: Peeter Langovits

Töötuks jäänud kaitseministeeriumi avalike suhete osakonna ametnik Meeli Hunt soovitas töötuks jäänud inimestel oma klubi luua.

Hundi sõnul tegid nad koondatud kaitseministeeriumi ametnikega klubi ning läksid ja võtsid end koos töötuna arvele, selgus ETV saatest «Vabariigi kodanikud».

Psühholoog Avo-Rein Tereping kiitis selle idee heaks, kuna töötus tähendab tema sõnul lisaks raha kadumisele ka sotsiaalsete suhete võrgustiku kadumist, mis tähendab, et inimese enesehinnang võib langeda.

Ettevõtja Meelis Atonen rõhutas, et keegi ei saagi inimesele tööd garanteerida ning et inimene peab ise mõtlema välja, millist eriala õppida, et tal oleks tulevikus võimalik sellest ka ära elatuda.

«Avalikku haldust õppinud inimesed ehk peavadki ühel hetkel ümber õppima, kui riik näiteks üha õhemaks muutub ning nii suurel hulgal ametnikke enam vaja polegi ühel hetkel,» leidis Atonen.

«Riik ei ole midagi abstraktset ja kauget, kes meile midagi kätte anda ei taha,» nentis Atonen tänaval tööpuuduse vastu protestimise kohta. «Kelle vastu seal siis protestitakse?»

Lahendus saab tema sõnul olla siiski vaid ümberõppes või uue töö leidmises, tänavale tulek ei ole kindlasti lahendus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles