Feliks pani purki tuhat tonni kõrvitsat

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa Felix tegi ligi tuhandest tonnist kõrvitsast salatit.
Põltsamaa Felix tegi ligi tuhandest tonnist kõrvitsast salatit. Foto: Andres Teiss

Sellel hooajal ostis Põhjamaade suurim kõrvitsasalatite valmistaja Põltsamaa Felix kokku ligi tuhat tonni kõrvitsaid.


Eesti poelettidele jõudis kodune kõrvitsasalat novembri algul, suurem jagu ehk ligi 85% marineeritud kõrvitsatest ja kõrvitsat sisaldavatest salatitest läheb aga ekspordiks Soome ja Rootsi turgudele. Soomes pole praegu ühtegi suurt menukat kõrvitsasalatit valmistavat toiduainetööstust.

«Felixi kaubamärk on Soomes turuliider nii marineeritud kurgi, punapeedi kui ka kõrvitsa osas,» rääkis Põltsamaa Felixi juhataja Anti Orav.

Orava sõnul süüakse Soomes ja Rootsis aasta ringi hästi palju kõrvitsasalatit. «Eestis on aga kõrvitsasalat peamiselt jõulutoit. Seda nagu piparkooke, verivorsti ja pohlasalatitki võiks süüa aastaringselt, kuid suvel ei teki selle järele isu,» selgitas Orav.

Lisaks poodidesse minevatele väikestele klaaspurkidele on suurem osa salatist mitmeliitrilistes plekkpurkides, mis on mõeldud koolisööklate, kohvikute ja restoranide jaoks.

Põltsamaa Felix on teinud koostööd kodumaiste köögiviljakasvatajatega 16 aastat ning sel aastal osteti kolmandik salatimaterjalist Eesti suurimalt kõrvitsakasvatajalt Rehemäe talult.

«Põltsamaa Felixi huvi on kasutada kohaliku kasvataja toodangut,» kinnitas Orav. Tema sõnul ostab Felix kokku kindlaid sorte ja sõlmib kasvatajatega lepingud juba kevadel. Põltsamaa Felixi kõrvitsatoodete sortimenti kuulub 14 erinevat nimetust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles