Jõulukingi meisterdamisel leiab abi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingitus
Kingitus Foto: Corbis / Scanpix
Ilusa ja südamliku jõulupaki saab siis, kui kingitus teha ise. Kui endal selleks ideid napib, aitavad töötoad ja mitmesuguseid juhendeid leiab ka internetist.

Isetehtud jõulukink on alati isiklikum ja soojem kui poest ostetud asi, leiab AS Kalevi kommunikatsioonijuht Ruth Roht. „On ju töö käigus sinna sisse pandud oma head soovid ja mõtted," selgitab ta.

Üks võimalus on valmistada kingituseks midagi maitsvat, miks mitte näiteks šokolaadikomme
või trühvleid. Roht tõdeb, et lihtsamate kommide valmistamisega saavad vanemate juhendamisel hakkama ka lapsed, keerulisemaid maiustusi võiksid pigem meisterdada täiskasvanud. Iseenesest pole tema sõnul aga kodus kommide tegemine keeruline, tuleb vaid teada mõningaid nippe.

Näiteks Tallinnas Rotermanni kvartalis Kalevi šokolaadipoe teisel korrusel on avatud hubane
maiustuste meistrikoda, kus saab muuhulgas nende nippidega lähemalt tutvust teha.
Töötuppa on oodatud väiksemad grupid (sõpruskonnad, töökollektiivid jne), et siis
üheskoos kommimeistri juhendamisel maiustusi valmistada. Lisaks šokolaadimaiustele
on minna tutvust tegema ka martsipani valmistamisega ning maalida endale
või kellelegi kingituseks oma käega martsipanist kujuke.

Sealsamas Rotermanni kvartalis on avatud stuudiote ala nimega Loovala, kus näeb sündimas maale, graafikat, sisustustekstiile ja ehteid. Toimuvad õpitoad, kus on võimalik valmistada lihtsamaid ehteid, maalikunstnik Kadri Kangilaski juhendamisel eneseuurimuslikku pilti luua, õppida tekstiilsete vahenditega ehete valmistamist, pakutrüki valmistamist, tiffany-vitraaži, Hiina kollaaži, klaasimaali, vildist ehteid teha jne. Ökosalongis Harmonia saab õppida, kuidas teha sojavahast küünalt, seepi või hoopis lõhnavett. Täpsemat infot selle kohta saab http://rotermannikvartal.ee/news/.

Küünalde ja seepide valmistamisõpetusi leiab aga ka Avilandra hobikaubate (http://www.avilandra.ee/) ja Hobipunkti (www.hobipunkt.ee) kodulehekülgedelt, viimasel lehel on olemas ka ideepank, kus jagatakse mitmesugust käsitööalast teavet. Käsitööalaseid juhtnöörid on kirjas ka näiteks Kullaketrajate (www.kullaketrajad.net) ja isetegija.net käsitööfoorumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles