Veinisoovitused jõuluhõrgutiste juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vein...
Vein... Foto: AP / Scanpix
Casetta Gavi di Gavi

Viinamarjasort: Cortese 100%


Casa Vinicola Casetta, Itaalia ühe kuulsaima ja parima piirkonna-Piemonte perekondlik veinitootja, asutatud 1725, asub Roero piirkonna südames Vezza d`Albas.Veiniaedu 40 ha, veinimeister Ernesto Casetta. Gavi di Gavi on kõige prestiizikaim valge Cortese viinamarjast valmistatud vein. Itaalia üks moodsamaid ja populaarsemaid valgeid veine. Värvus: õlgkollane,roheliste alatoonidega. Bukett: peen, väga pehme, kergelt vürtsine. Maitse: kerge, värske,mineraalne


Sobivus:hea aperatiiviks, eelroad, kalatoidud, pasta

Casetta Barolo

Viinamarjasort:100% Nebbiolo


Klassikaliselt peen Barolo vein, mis pärineb Piedmonte piirkonnast La Morra külast.Veini on laagerdatud vähemalt 3 aastat tammevaadis.Värvus: intensiivne granaatpunane .Bukett: intensiivne, meeldiv, küpse puuvilja nüanssid.Maitse: täidlane, harmooniline ja ilusa pika järelmaitsega.Väga hea hinna ja kvaliteedi suhe!Säilitamispotentsiaal 15-20 aastat.Sobivus: punane liha, ulukiliha, trühvlid, küpsed juustud.Serv.temp: 20°C Decanter pronksmedal!


Valpolicella Classico Superiore Ripasso La Preosa
Viinamarjasordid: Corvina 50%, Corvinone 40%, Rondinella 10%
Boscaini Carlo-väga väike perefirma .Veiniaedu 14ha.Võimalikult ökoloogiline veinivalmistamine.Käsitsi korjatud viinamarjad.5500 pdl.veini aastas!
Ilus rubiinpunane värvus.Intensiivne ja puhas aroom,milles on tunda tumedaid marju,lagritsat, vanilli ja kaneeli.Maitse on soe,täidlane,pehme,samas pikk.Järelmaitses must kirss ja ploom.Laagerdunud 18 kuud Slovakkia tammevaadis.Sobiv kaaslane erinevate liharoogade ja juustude juurde.

Bourgogne Tete de Cuvee
Pinot Noir 100%
Tete de Cuvee tähendab seda, et vein on valmistatud viinamarjade esimesest pressist saadud mahlast. See on üks kvaliteetsemaid mahlu, kus on happed, suhkrud ja fenoolid omavahel hästi balansseeritud. Antud veinis on nii aroomis kui ka maitses kerget hapet ja äratuntavad punased marjad (vaarikas, punane sõstar, jõhvikas ja punane kirss). Veinil on meeldivalt pikk ja nauditav järelmaitse. Vein sobib kas omaette nautimiseks, või siis koos kergemate lihatoitudega (vasikas, kalkun, grillitud kana), pitsade ja pastadega. Serv.temp.: 17-18ºC

Veinisoovitused on teinud Krügeri veinipood www.wineshop.ee

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles