Meelehea maksmine on kahekordistunud

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastatud altkäemaksu andmine..
Lavastatud altkäemaksu andmine.. Foto: Margus Ansu.

Pistise ja altkäemaksu andmise kuriteod kahekordistusid aastaga, pole teada, kas ebaseaduslikku meelehead pakutakse rohkem või on õiguskaitsjad võrreldes varasemaga hoopis tõhusamad selle avastamisel.


Justiitsministeeriumi andmeil oli 2007. aastal kokku 109 pistise või altkäemaksu andmise ja vahendamise juhtumit. 2008. aastal aga juba 224.

Samas 2007. aasta suvest hakkas suuremates linnades (Tallinna, Tartu, Narva, Pärnu, Kohtla-Järve, Jõhvi) korruptsiooniga tegelema Kapo.

Justiitsministeerium märkis oma analüüsis, et teistes omavalitsustes on registreeritud juhtumeid nii vähe, et ilmselt viitab see pigem korruptsioonijuhtumitega mittetegelemisele kui juhtumite puudumisele.

Viimase korruptsiooniuuringu kohaselt on 3 protsenti Eesti elanikest ning 12 protsenti ettevõtjatest maksnud ametnikele altkäemaksu või andnud meelehead. Ettevõtjad on korruptsiooniga enam kokku puutunud kohalike omavalitsustega suheldes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles