Kadripäeval süüdatakse vägivalla vastu küünal

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aknalaual valgust andva küünlaga on hea viis näidata üles oma solidaarsust vägivalda kogenud naiste suhtes.
Aknalaual valgust andva küünlaga on hea viis näidata üles oma solidaarsust vägivalda kogenud naiste suhtes. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna, 25. novembril, ülemaailmsel naiste vastase vägivallaga võitlemise päeval kutsuvad sotsiaaldemokraadid üle Euroopa süütama küünalt.


«On oluline, et ükski vägivalda kogenud naine ei tunneks end täna üksi. Parim viis näidata üles oma solidaarsust on aknalaual valgust andev küünal,» rääkis Euroopa Sotsiaaldemokraatliku Partei Naisühenduse PES Women ja Eesti naisorganisatsiooni Kadri juhatuse liige Marianne Mikko.

Solidaarsusküünalt on naisorganisatsioon Kadri süüdanud juba mitu aastat. Sellest aastast on Kadride algatus muutumas üle-euroopaliseks ettevõtmiseks.

«Kümme päeva tagasi PES Womeni volikogul naistevastase vägivallaga seotud deklaratsiooni vastu võttes otsustasime Eesti algatuse muuta traditsiooniks Euroopas,» kommenteeris Stockholmis vastuvõetud otsust Mikko.

«Naiste varjupaiku pole Eestis piisavalt nagu ka raha vägivalda kogenud naiste tugitelefoni 1492 elus hoidmiseks,» väitis Eesti Naiste Varjupaikade Liidu juhatuse liige Eha Reitelmann.

Naisorganisatsioon Kadri Tallinna organisatsioon on võtnud abistada üht Tallinnas asuvat varjupaika. Ennekõike on viidud naistele toidupoolist, aga ka raamatuid.

«Kodaniku õiguste eest seismine ja hätta sattunud naiste aitamine on see, mille eest me seisame,» nendib Tallinna Kadride juht Carol Ojasoo.

Vägivallaga on Euroopa Liidus kokku puutunud keskmiselt iga kolmas naine. Eesti pole erand. Samas ei ole andmeid, kui palju Eesti naisi täpselt on saanud tunda mehe rasket kätt. Ka vaimne vägivald on vägivald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles