Õlletootjad vähendavad kangema õlle alkoholisisaldust

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu.
Õlu. Foto: SCANPIX

Tervise Arengu Instituudi ja õlletootjate liidu kokkuleppel vähendavad õlletootjad kangema õlle alkoholisisaldust 10 protsendilt 7-le ning tõstavad reklaamides kasutatavate tegelaste vanusepiiri 25-le eluaastale.


«Oleme kokku leppinud, et alates jaanuarist ei tooda me kangemat õlut kui 7 protsenti,» ütles õlletootjate liidu tegevjuht Jüri Kert.

Kert lisas, et õlletootjad on seadnud piiri ka reklaamides kasutatavatele näitlejatele, kelle vanus ei tohi nüüdsest olla vähem kui 25 eluaastat. «Tegemist on tootjate hea tahte, aga ka reaalsete sammudega, mis viivad meid lähemale eesmärgile vähendada kangema alkoholi tarbimist ning viia madalamaks tarbitava absoluutse alkoholi kogus,» kinnitas Kert.

Ta lisas, et muudatustega alustatakse alates 1. jaanuarist ning muudatused õllede kuni 7- protsendiseks alkoholisisalduseks ning reklaamidele täiendavate piirangute seadmiseks viiakse sisse ka õlletootjate liidu eetikakoodeksisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles