Eesti Post soovitab jõulusaadetised aegsasti teele panna

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Eesti Post meenutab, et välismaale saadetav jõulukaart või -pakk tuleks teele panna detsembri esimesel nädalal ning ka kodumaiste saadetiste peale mõelda varakult.

Esimesed aastalõpusaadetised on välismaalt Eestisse juba jõudnud, Eesti Post palub kõikidel jõulukaartide ja -pakkide saatjatel postitamise peale varakult mõelda.

Jõulud ei ole kaugel ning head soovid ja kingitused tuleks juba nüüd teele saata. Välismaale saadetav pakk või kiri peab olema postitatud vähemalt detsembri esimesel nädalal, siis on kindel, et adressaat saadetise õigeaegselt kätte saab.

Kindlasti peab jälgima seda, et saadetisele on aadress kirjutatud korrektselt. Igal aastal jääb puuduva või ebatäpse aadressi tõttu kätte toimetamata nii kirju kui pakke.

Eesti Post saadab välisriikidesse kaardid ja pakid edasi mõne päeva jooksul, sõltuvalt rahvusvaheliste saadetiste edastamise transiitplaanidest. Arvestada tuleks aga sellega, et pühade ajal liigub tavapärasest rohkem saadetisi ning nende sorteerimine ja laialisaatmine võtab kauem aega. Kui tegemist on mõne kaugema riigiga, kuhu Eestist otse lennuk ei lenda, võib transiidiga kulgemine läbi erinevate riikide ka pikem olla.

Eestist saadetakse enne jõule alati rohkem postipakke. Eelmise aasta detsembris oli väljuvaid saadetisi ligi 10 500, sisse tuli 8500 postipakki.

Postimüük saab samuti enne jõule suurema hoo sisse: eelmise aasta kahel viimase kuul oli saadetisi kokku ligikaudu 265 000. Kui tavakoormus on postimüügil 6000 pakki päevas, siis möödunud aasta jõulude ajal oli vastav näitaja 9 000 pakki.

2008. aastal edastati Eesti Posti vahendusel 3,1 miljonit saadetist (posti-, kuller- ja postimüügipakki).

Eelmisel aastal saadeti ligikaudu 50 miljonit kirja, aasta varem (2007) aga pea 60 miljonit. 2008. aasta detsembris saadeti Eesti Posti vahendusel 6,1 miljonit kirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles