Kingituseks on saadetud ligi 3000 helkurit

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: helkur.ee

Novembris RSA Kindlustuse ja maanteeameti koostöös avatud kodulehe helkur.ee kaudu on oma lähedastele helkuri kinkinud pea 3000 eestimaalast.

Helkur.ee koduleht on üks osa liiklusohutuskampaaniast «Pane need, kellest hoolid, pimedal ajal särama!», mille kaudu on võimalik saata lähedastele ja sõpradele kingituseks helkur. Helkureid on praeguseks kokku saadetud üle Eesti 2991 inimesele.

Maanteeameti liikluskasvatuse talituse juhataja Urve Sellenbergi sõnul on tal hea meel, et Eestis on palju teadlikke inimesi, kes oma lähedaste turvalisuse eest hoolt soovivad kanda. «Soovime tänada kõiki inimesi, kes on tänaseks juba oma lähedastele helkuri saatnud, ja ette ka kõiki neid, kes seda lähiajal teevad,» lausus ta.

Käesoleva kampaania «Pane need, kellest hoolid, pimedal ajal särama!» raames loodud koduleht helkur.ee annab inimestele võimaluse saata oma lähedastele ja sugulastele helkureid ja nii muuta oma lähedaste käitumist ning ennetada seeläbi pimedas jalakäijatega juhtuvaid liiklusõnnetusi. Koduleht helkur.ee on nii eesti-, kui ka venekeelne.

«Oleme väga positiivselt üllatunud nii aktiivse helkuri kingituseks saatmise üle - saatmine on küll tehtud väga lihtsaks, kuid samas on sellesse vaja panustada oma aega ja väike summa raha,» lausus RSA Kindlustuse juht Kaido Kepp. «Meil on hea meel, et paljud eestimaalased on mõistnud helkuri kandmise olulisust sügis- ja talvekuudel, mis on liikluses osalevatele jalakäijatele kõige ohtlikumad, ning helkurit kandes võib see päästa nende elu,» lisas Kepp. Tema sõnul on kindlustusettevõtte mureks liiklusvahendite kindlustajana ka jalakäijad ja nende ohutus, mistõttu helkur.ee kodulehe projekti toetati.

Liiklusõnnetuste statistika põhjal on sügis- ja talvekuud liikluses osalevatele jalakäijatele endiselt kõige riskantsemad. Käesoleva aasta 11 kuu jooksul on asulavälisel teel pimeda ajal vigastada saanud 20 ning hukkunud üheksa jalakäijat. 2007. aastal hukkus asulavälisel teel pimeda ajal 12 jalakäijat, 2008. aastal oli hukkunuid 17.

Eestis tegutseb RSA Kindlustus Codan Forsikring A/S Eesti filiaalina, kasutades RSA kaubamärki. Codan Forsikring A/S on Taani kahjukindlustusselts, mis kuulub rahvusvahelisse RSA kindlustusgruppi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles