Rimi ennustab müügimaksu korral Tallinna kauplustes hinnatõususid

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauba hind riiulil ja kassas peab olema ühesugune.
Kauba hind riiulil ja kassas peab olema ühesugune. Foto: Mihkel Maripuu

Rimi ja säätumarketi poekettide omanik Rimi Eesti Food AS ennustab pealinna kauplustes hinnatõususid, kui Talinna linnavõim müügimaksu kehtestab.

«Sarnaselt käibemaksumäära tõusuga suvel, võib eeldada ka Tallinna müügimaksu puhul, et jaekaupmehed liidavad maksu senistele hindadele ja ei võta kulusid enda kanda,» märkis Rimi Eesti Food ASi turundus- ja kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja.

Ta lisas, et toidukaupade ja ka toidukauplustes müüdavate esmatarbe ning tööstuskaupade hinnad on viimase aastaga märgatavalt langenud. «Oleme Säästumarketis ja ka Rimides loobunud mitmete kaupade pealt kasumi teenimisest, sooviga pakkuda parimaid hindu turul ning seega ei ole tänastes hindades ruumi täiendavate maksude tasumiseks ilma hindu tõstmata,» lausus Mägioja.

Ta märkis, et firma kaalub pealinnas müügimaksu kehtestamise korral regionaalsete hindade sisseviimist. «Täna on Säästumarketites ja Rimides sama hinnatase üle kogu Eesti,» lisas Mägioja. «Tallinna müügimaksu rakendumine oleks kaupmehele suur lisakulu ja ilmselt ei saa me siis sama poliitikaga jätkata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles