Rõõmu ja elevust advendiaega

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilus asi: Liisu Arro keraamika.
Ilus asi: Liisu Arro keraamika. Foto: Marina Puškar

Epp Maria Kokamäe galerii Haapsalus on muutunud armsaks jõulumajaks, kus saab nautida nii kaunist maali- ja keraamika- kui ka maitsvat kokakunsti.

õuluime otsijail tasub sealt läbi astuda, sest esimesest advendist alates on galeriis avatud koogituba. «See maja, kus enne Teist maailmasõda oli härra Valdmanni kohvik, ei lasknud meid oma haardest lahti – inimesed tahavad ju lisaks piltide vaatamisele saada head kohvi, kooki ja külmarohtu,» lausub Epp Maria Kokamägi.



Hoone käekäigust on paeluvalt kirjutanud Anni Arro oma raamatus «Haapsalu kohvikuid ja retsepte».



Galeriis valitseb südantsoojendav jõulumeeleolu – laudadel põlevad küünlad, ruumis hõljub hõrk piparkoogi- ja glögilõhn ja seda kõike täiustab õrn muusika ning seintele pandud ilusad pildid, aknalaudadele ja riiuleile asetatud Liisu Arro punakuldne jõulukeraamika, nööridele riputatud jõulukaar­did, virna laotud kunstikalendrid ja -raamatud.



Uus näitus koosneb teostest, mis Epp Maria Kokamägi valis oma üheteistkümnendasse kunstikalendrisse. «Inimesed saavad nüüd kõrvutada originaale ja trükipilte, sest tänavu hoidsin neid töid kapi taga ega näidanud enne kellelegi,» räägib maalija, kes ise ootab pikisilmi jõulurahu oma suure pere seltsis Sepamaa talus.



«Enne pühi on kõigil kiire ja paljusid valdab mingi seletamatu paanika, nagu tuleks kõik tegemata tööd ära teha – aga elu läheb ka uuel aastal edasi. Võtkem parem aeg maha ja olgem rohkem koos lähedastega, nii saavad kõik õnnelikumaks!»



Kunstnik lisab, et tänavu, kui tema aias õitsevad hilised roosid ja Haapsalu lahel ujuvad luiged, ei taha jõulutunne kuidagi tulla, aga jõulukinkidele peab siiski mõtlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles