Moes on... kasutatud jõulukingid!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida sina jõuludeks kingid?
Mida sina jõuludeks kingid? Foto: PA Wire/Scanpix

Oled sa kunagi mõelnud, et kodus kasutult vedeleva asja võiks tegelikult kellelegi edasi kinkida - näiteks jõuludeks? Tuleb välja, et ligi pooled rootslased oleksid nõus niimoodi tegema ning iga viies on seda juba teinudki.


Punase Risti jõulukampaania raames korraldatud küsitluses kinnitas 45 protsenti rootslastest, et peab mõeldavaks mõne kasutatud asja jõuludeks edasikinkimist, kirjutab Metro.se.



Second-hand

kingitustesse suhtusid positiivsemalt tudengid, kellest ligi 60 protsenti oleksid nõus kingipakki pistma mõne kasutatud asja.

Rootsi kaubandusliidu analüütiku Meta Troelli sõnul näitab selline suundumus, et inimeste hoiak kasutatud asjade suhtes on täielikult muutunud, taaskasutusse suhtutakse positiivselt ning nagu näha, on see nakatamas ka jõulukingimajandust.

Juba praegu ostab osa inimesi kinke second-hand kauplustest, mille tulu läheb muu hulgas heategevuseks. See rõõmustab ka Punase Risti esindajat, kelle sõnul teeb kasutatud asjade kinkimine head nii keskkonnale kui inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles