Jõululaat toob kingikotti hingega meisterdatud kingitused

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõululaadalt leiab muuhulgas ka käsitsi meisterdatud kudumeid.
Jõululaadalt leiab muuhulgas ka käsitsi meisterdatud kudumeid. Foto: Sille Annuk

Homme avab Baltika Kvartalis uksed jõululaat, kus jõuab müügile hingega meisterdatud looming.


Jõululaat kannab heategevuslikku sõnumit - noored, eakad ja erivajadustega inimesed saavad võimaluse oma loomingut tutvustada ning teenida käsitööesemete müügist reaalset tulu. Lisaks üllatab jõululaat põnevate temaatiliste nädalavahetustega.



«Paljud meist teavad omast käest, kui raske on kaubanduskeskustest ja masstoodete seast leida jõulukingiks midagi armsat ja ainulaadset. Midagi, mis on hingega meisterdatud, millel oleks oma lugu, nagu ühel jõulukingil olla võiks,» rääkis Baltika Kvartali jõululaada vabatahtlik koordinaator Lilian Saage.

«Jõululaada eesmärk on tuua müügile loominguliste noorte ning toredate memmede-taatide meisterdatud käsitööesemed, mis sobivad imehästi jõuluvana kingikotti,» ütles Saage, ning lisas: «Laadaletile jõuavad näiteks maalid, pildiraamid, ehted, sukad-sokid-kindad-mütsid, sussid, saviesemed ning mänguasjad.»

«Jõululaat on üks suur ühine ettevõtmine, kuhu annavad oma panuse nii vabatahtlikud, koolinoored kui erinevate organisatsioonide ja liitude esindajad,» seletas jõululaada koordinaator.

«Baltika jaoks on jõululaat eeskätt heategevusprojekt - meie eesmärk on anda noortele, eakatele ja erivajadustega inimestele võimalus Baltika Kvartali jõululaadal tutvustada oma loomingut ning teenida toodete müügist reaalset tulu. Kogu toodete müügitulu saavad käsitööesemete autorid endale,» rääkis Baltika Kvartali jaekaubanduse juht Sven Ohlau.

«Lisaks on jõululaat Baltika jaoks pilootprojekt, testimaks huviliste ja ostjate vastuvõttu. Osalejate, laadakülastajate ja ostjate positiivse tagaside korral jätkab Baltika samalaadset koostööd noorte, eakate ja erivajadustega inimestega ka tulevikus,» lisas ta.

«Mul on südamest hea meel, et saame koos ellu viia algatuse, mille tulemusel saab eakate ja erivajadustega inimeste loome väljundi. See on uus ja teedrajav suund nii Eestis kui meie lähipiirkonnas,» ütles Jõululaada üks algatajatest, eakatekodu Villa Benita juhatuse esimees Siret Liivamägi.

«Hooldusravihaigla ja eakatekodu inimestele annab ettevõtmine täiendava (elu)motivatsiooni - teadmise, et oled vajalik, oled olemas. Jõululaadal osalemine tekitab palju positiivseid emotsioone ning toodete müügist saadav reaalne tulu on suureks abiks igaühele,» rääkis Liivamägi.

Laat kestab 23. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles