Ka sel aastal saab riigimetsast ise jõulukuuse tuua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal oli koos perega metsas jõulukuuse järel käimine väga populaarne.
Möödunud aastal oli koos perega metsas jõulukuuse järel käimine väga populaarne. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) korraldab ka sel aastal riigimetsa kümneid organiseeritud retki, et kõik huvilised saaksid endale sobiva jõulupuu ise välja valida, kuuskede eest peab välja käima 50-200 krooni.

Lisaks eraisikutele viiakse tänavu juhendatud kuuseretki läbi ka töökollektiividele, kes saavad ühise metsaskäigu siduda näiteks oma jõulupidudega.

Juhendatud metsaretki korraldatakse 16 kohas üle Eesti detsembri lõpuni, metsaminekule eelneb loodushariduslik lühiprogramm. Retkele tuleb end ette registreerida ja kaasa tuleb võtta oma saag.

Töökollektiivide kuuseretked toimuvad 10., 11. ja 14. detsembril; eraisikud viiakse retkele 18.-23. detsembril eestikeelsel ja 28.-30. detsembril venekeelsel juhendamisel.

Kuuskede hinnad jäävad 50 ja 200 krooni vahele ning nende eest saab maksta vahetult enne kuuseretke sularahas kohapeal.

Ka üksi võib minna

Samuti on võimalik tuua jõulukuused riigimetsast iseseisvalt, ent seda võimalust soovitab RMK kasutada vaid neil, kes on eelnevalt veendunud, et valitud koht riigimetsas on selleks sobiv.

Kuuse mahavõtmise koht peab olema kindlalt riigimetsas ning seal ei tohi olla looduskaitselisi piiranguid. Vajalikku infot annavad riigimetsa sildid tee ääres ning metsaregistri infobaas.

Iseseisvalt metsast toodud jõulupuu eest tuleb enne puu saagimist tasuda, mida on sel aastal võimalik teha ka mobiiltelefonimaksega.

RMK juhib tähelepanu, et jõulukuuski tohib riigimetsas raiuda vaid sealt, kus neil ei ole lootust suureks kasvada - teede ja kraavide servadest, elektriliinide alt ja metsasihtidelt. Metsanoorendikest ja kultuuridest, kuhu nad on inimese poolt istutatud või kust neist loodetakse saada tulevikupuid, on kuuskede varumine keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles