Võlanõustaja võtab nüüd vastu ka Tallinna kesklinnas

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võlanõustaja.
Võlanõustaja. Foto: Sille Annuk

Tallinnas 2006. aastal alustatud võlanõustamine on nüüdseks laienenud pealinna nelja asumisse, hiljuti alustati võlanõustamist ka kesklinnas Süda tänaval.


«Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse poolt 2006. aastal Tuulemaa tänava sotsiaalmajutusüksuses alustatud võlanõustamine on kujunenud järjest nõutavamaks teenuseks ning nüüdseks töötavad võlanõustajad juba Tallinna neljas piirkonnas,» teatas abilinnapea Merike Martinson.



Tallinnas tegeleb võlanõustamisega praegu neli inimest ja sama palju on üürivõlglaste nõustajaid, kes käivad inimeste juures kodus.



«Võlanõustajad annavad teavet, kuidas toime tulla võlanõuetega ja leida lahendusi majanduslikele probleemidele. Kahjuks ei oma kaugeltki kõik raskustessesattunud selleks piisavalt kogemusi ega oskusi,» ütles Tallinna sotsiaaltöö keskuse juht Kersti Põldemaa, kes koordineerib võlanõustajate tööd.



Praegu on tema sõnul ülekaalus võlgnevused pangale, järgnevad SMS laenu võlgnevused, sageli on tegu eluasemega seotud võlgnevustega, erinevate trahvide, telefonivõlgadega jms. Tänavu on võlanõustamisel käinud 2290 inimest, neist 1120 on korduvad kliendid.



Sellest sügisest toimub nõustamisele registreerimine tsentraliseeritud korras. Registreerimisel selgitatakse välja nõustaja probleem ning määratakse sobiv koht ja aeg.

Võlanõustamisele saab registreerida telefonil 6660886.
Võlanõustajate vastuvõtud toimuvad aadressidel Süda 1, Kauge 4 ja Akadeemia 34 tööpäevadel kell 9-17 ja Tuulemaa 6 reedeti kell 17-20 ning laupäeviti kell 9-17.

Möödunud aastast alates osutatakse võlanõustamise teenust elukohajärgse omavalitsuse garantiikirja alusel ka isikutele väljastpoolt Tallinna linna. Teenus on Tallinna elanikele tasuta, teiste omavalitsuste elanikele maksab üks tund 300 krooni, mille tasub teenusele suunanud omavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles