Riigikogu käsitöömeistrite näituselt saab jõulukingi soetada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päkapikumütsiga ehitud riigikogu hääletuspult.
Päkapikumütsiga ehitud riigikogu hääletuspult. Foto: Peeter Langovits
Riigikogu esimees Ene Ergma avas riigikogu hoone vestibüülis traditsioonilise Võrumaa valdade käsitöömeistrite tööde näituse, mis sedakorda kannab nime „Masust mäe pääle" ja mille on korraldanud juba IX korda Võrumaa Omavalitsuste Liit.

„Kui võrokesed on meile saabunud, siis on jõulud käes ja nagu näha, pole masu Võrumaale


midagi teinud," ütles Ergma külalisi Toompeal tervitades. Võru maavanem Ülo Tulik tõi aga pealinna sõnumi, et Võrumaal elatakse jätkuvalt kenasti, ent märkis oma sõnavõtus, et neil on ka muresid, mille üle nad soovivad poliitikutega nõu pidada.

Esiteks teeb neile muret uue jahiseaduse kontseptsioon, mille vastuvõtmise korral võib Võrumaalt jahipidamine kaduda. Teiseks soovivad nad leida toetust mõttele, et raskustes omavalitsused saaksid Euroopa rahade taotlemisel omafinantseeringu näol abi mõnest fondist. „Muidu eurorahad meieni ei jõua," kurtis Tulik.

Avamisüritusest võtsid osa veel Võrumaa Omavalitsuste Liidu esimees Tiit Tõnts koos
Võrumaa omavalitsusjuhtide delegatsiooniga ning riigikogu Kagu-Eesti toetusrühm
eesotsas oma esimehe Ivi Eenmaaga.

Väljapanek sisaldab käsitöömeistrite erinevaid kudumeid, puidust tooteid,
kaltsuvaipu, lapitekke, patju, linaseid tooteid, keraamikat, sepiseid, laastukorve,
hoidiseid ja palju muud, mida näitusekülastajad saavad ka jõulukingitusteks kaasa
osta.

Võrumaa omavalitsusjuhid kohtuvad kahe päeva jooksul ka riigikogu fraktsioonide ja regionaalminister Siim Kiisleri ning teiste ametkondade esindajatega. Kohtumistel käsitletakse omavalitsuste tasakaalustatud arengut ja tööhõiveprobleemide lahendeid, päästeameti tegevust regionaalsel tasandil ning maakondlikku kriisireguleerimist, EMOLi tegevust, perepoliitikat ja muid sotsiaalvaldkondi, aga ka munitsipaalpolitsei ja heakorra temaatikat.

Näitus jääb avatuks 9. detsembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles